• psiedu

Anunturi

Granturile pt. tinerii cercetători REGELE CAROL I

A fost aprobat HG nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare şi inovare "Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I".

 

Programul se adresează tinerilor absolvenți care pe parcursul celor 4 ani de liceu au avut rezultate deosebite la olimpiade naționale și internaționale, câștigând cel puțin o dată unul din locurile 1, 2 sau 3 la aceste concursuri de prestigiu.

 

Programul propune acordarea de granturi CDI individuale cu următoarele valori:

 

între 2.500 şi 3.500 €/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la Olimpiade internaționale;

 

între 1.500 şi 2.500 €/an/absolvent pentru elevii premiaţi (locurile 1, 2 şi 3) la Olimpiade naționale.

 

De asemenea, se mai propune acordarea următoarelor sume suplimentare:

 

maxim 500 euro/an/bursier pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală;

 

maxim 3.500€/an/echipă formată din cel puțin 5 bursieri provenind din una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări, pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei realizate de această echipă și cu care se prezintă și clasifică la concursuri internaționale de prestigiu.

 

Tinerii beneficiari ai acestor facilităţi au obligativitatea să urmeze o universitate în România și după terminarea studiilor de licență să urmeze studii doctorale în România, inclusiv în cotutelă, si să lucreze cel puțin 4 ani în activități de dezvoltare tehnologică într-o unitate CDI cu capital majoritar de stat (institut sau universitate) sau privat din România

 


<< Go back to the previous page