• conferinta pedagogie
  Abordări didactice actuale și de perspetivă în învățământul primar și preșcolar
  Înscriere: termen limită, 31 octombrie 2023
  Materialele conferinței vor fi publicate într-un volum colectiv tipărit
 • conferinta educatie
  Deschiderea anului universitar 2023/2024
  2 octombrie 2023 ora 10.00
  str. Mihail Kogălniceanu 3
 • formare continua cadre
  Programe de formare continua pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar
  Activitatile programelor se desfasoara in regin ONLINE, sub avizul MEC
  Info: Secretariatul Extensiei Nasaud (Nicoleta Tupcil): 0263.361393
 • formare continua cadre
  PROGRAM DE FORMARE CONTINUĂ DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ ÎN DOMENIUL EDUCAŢIEI INCLUZIVE/SPECIALE
  Depunerea dosarelor se face online pănă la completarea numărului de locuri (35 de locuri)
  https://forms.gle/viAGK36QmW68WMSg9
 • facultatea de psihologie
  Academicradio
  Radio ONLINE
 • covid
  Info-Covid-19
  Servicii suport
  Decizii și măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus
MENIU

Evenimente

Încheierea Proiectului de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE)

Proiectul ERASMUS+ INSIDE: Resurse pentru dezvoltare identității tinerilor

 

Proiectul de Parteneriat Strategic Erasmus+: Curriculum Inovator pentru Identități Puternice într-o Europa a Diversității (INSIDE) își prezintă principalele rezultate. Proiectul a fost realizat în cadrul Departamentului de Psihologie al UBB (coord. lect. dr. Oana Negru-Subțirică). Cele trei resurse dezvoltate în cadrul INSIDE vizează identitatea tinerilor și pot fi accesate aici: https://inside.mruni.eu.

 1. Curriculumul SIDE conține materiale și resurse de studiu pentru un curs la nivel universitar privind dezvoltarea identității tinerilor. SIDE a fost dezvoltat și testat într-un curs universitar intensiv.
 2. Două compendii de lucrări științifice privind identitatea tinerilor în Europa au fost publicate în reviste științifice de vârf:  Journal of Youth and Adolescence (2018, 47/4, număr special "Dezvoltarea identităților: resurse individuale și sociale") și European Psychologist (2018, 23/4).
 3. Resursele online I-TOOL cuprind prezentări, interviuri cu cercetători, și cu alte resurse pentru cei interesați de dezvoltarea identității tinerilor.
Vizualizare pliant

În 11 octombrie 2018, la Vilnius, Lituania, a avut loc conferința internațională "Cum ne regăsim în diversitate? Cum înțelegem identitatea tinerilor", cu participare a peste 100 de psihologi școlari, profesori, lucrători în domeniul tineretului din Lituania, Ucraina, Letonia, Rusia, Spania și Finlanda. Evenimentul a reunit cercetători din Italia, Franța, Polonia, România, Olanda și Lituania.

Partenerii din cadrul INSIDE sunt: Universitatea Babeș-Bolyai (România); Universitatea din Bologna (Italia); Universitatea din Bordeaux (Franța); Universitatea Cardinal Ștefan Wyszynski, Varșovia (Polonia); Asociația Tolerant Youth (Lituania); și Universitatea Tehnică Kaunas (partener asociat, Lituania), împreună cu Universitatea Mykolas Romeris (coordonator, Lituania).

 

<< Inapoi la pagina evenimentelor